Nabídka korkových výrobků

Nástěnný korek - ekologické a přírodní způsoby interiérového designu

Korek má velmi specifické vlastnosti, a proto se v dávných dobách používal v mnoha oblastech života. Zpočátku se používal jako zátka na lahve, tedy zátka na víno. Tento lehký materiál byl často používán k vymezování vodních ploch, protože plaval na hladině vody a vytvářel viditelnou dělicí čáru. Často se používá jako lék a jako vynikající rybářská návnada při rybolovu. Dnes je známá nejen jako korek na lahve, ale také ve formě korkových ruliček pro výrobu domácích a kancelářských výrobků a běžná surovina v interiérovém designu.

Nabízíme pohodlná řešení pro domácnost i kancelář


Jak již bylo řečeno, korkový dub se vyznačuje velkým a silně zvlněným korkem, který se po sklizni, vysušení a vystavení vysokým teplotám stává korkem, který již známe. Vzhledem k tomu, že při výrobě finálního produktu nejsou použity žádné potenciálně nebezpečné chemikálie, je korek ekologickým a 100% přírodním materiálem. Kromě toho má vynikající tepelnou a zvukovou izolaci, kterou lze použít při výzdobě interiérů, například s použitím podložek pod panely nebo jiné podlahy. Korek zaručuje příjemnou teplotu, přičemž nechladí ani nehřeje. Snižuje vibrace, takže dřevěná podlaha nevrzá. Navíc neabsorbuje vlhkost a nehnije. Proto lze korek úspěšně použít jako korkové role pro mnoho úkolů. Je to nejen skvělý užitný materiál, ale také skvělý dekorativní motiv. Na druhou stranu se jeho lehkost a pružnost hodí při zateplování stěn budov, kde se expandovaný korek často používá, i jako náhrada pěnového polystyrenu. Jako přírodní produkt, nenáročný na pokládku a s tepelně izolačními vlastnostmi je žádanější.

Co víme o korku?


Korek je přírodní materiál získaný z korkového dubu. Přestože se jedná o zásah do přírodního prostředí, sběr korku na rostliny negativně nepůsobí. Za několik let obnoví kůru. Vnitřní struktura korku se navíc promítá do jeho výhod. Jedná se o materiál s vysokým stupněm tepelné izolace. Chrání před nízkými a příliš vysokými teplotami, ale i před dalšími nepříznivými faktory jako je silný vítr nebo sníh. Navíc snižuje hladinu vibrací, což snižuje hladinu hluku. Není ovlivněna plísňovými a bakteriálními infekcemi. Jeho buňky mají stěny pokryté speciální vrstvou voskového tuku, který má antibakteriální a protiplísňové vlastnosti. Korek je navíc velmi pružný, díky čemuž se s ním příjemně pracuje a také se snadno instaluje. Lze jej použít na místě, kde alergici nepřitahují prach. Je zcela přírodní, nereaguje s žádnými chemickými sloučeninami, takže je bezpečný pro členy domácnosti.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Nabídka